Kabbarps Trädgård

Bengt-Åke Henningsson och Annett Foss odlar färska ekologiska kryddor och sallat i kruka utanför Staffanstorp.

I Skåne är vi närodlare och ni hittar våra konsumentförpackade kryddor på Frukt- och Grönsaksavdelningen i väldigt många livsmedelsbutiker. Kryddorna är biologiskt och ekologiskt odlade. Detta innebär att vi inte använder några kemiska gödsel- eller bekämpningsmedel utan istället använder vi nyttiga levande organismer t.ex. insekter och mikroorganismer och organiskt gödsel. En fördel med biologisk bekämpning är att plantorna inte kommer i kontakt med gifter. En annan fördel med våra kryddor är den stora krukan (11,5 cm) och att de är odlade under lägre temperaturer och mer sparsam bevattning. Detta ger större, kraftigare och mer smakrika plantor.

Vi odlar ca 30 sorters ekologiska kryddor och sallat året runt, alla med den stora krukan.

Vad vore pesto utan basilika, ärtsoppa utan mejram eller salsa utan koriander? Färska örter tar ett recept till nya höjder genom sina enastående dofter och smaker. Ta till exempel basilikans svaga lakritssmak som kan förgylla en citronsorbet, medan rosmarinens eteriska oljor kompletterar kyckling och zucchinigrillspett. Ibland, när effekten du söker är subtil, raffinerad, och delikat, så är en liten antydan till örter nog; medan andra tillfällen kräver hela nävar.

Kategoriserat under:

Hemsida: Kabbarps Trädgård   Facebook:


undefined
undefined
undefined